onsdag 28 januari 2015

Stickade vantar, vitlöksgratinerade musslor & bilprovkörning

Vantstickningen är klar,
bilar provkörda
och mat har serverats.

Vill du veta mer?
Läs nedan! ;)


Rosa vantar färddigstickade och 
överlämnade till äldsta dottern som
aldrig kommit ur det rosa stadiet.
Hoppas att de värmer.


Bilden blev lite suddig men,
känns ganska varm...
I bakgrunden syns min barndomsstad.



Vaknade av detta fina sken i helgen.
Rosa!




EGON! Vad har du gjort med vår parasoll!?
Okej, det var inte nytt men, nu är det rena plockepinn.
Ska se om det går att laga...



 Denna choklad kan varmt rekommenderas!


Vi har i helgen passat på att provköra olika bilar...


Ford Kuga...
Jo visst den kändes bra att både åka i och köra!
Mycket lampor och knappar fanns det i den...


Kia Sportage....
Ja, denna kändes också bra att köra, sa Maken,
åkte själv bara med och det kändes bra!


Volvo xc60...
Även denna var en bra bil att köra, mycket lampor var det!

Jaha vilken är nu bäst av dessa tre.... Pust.

Och vad kunde inte passa bättre än en vist från 
Postkodlotteriet!!


Synd att det bara var 160 kronor!!!



Jag och L fixade kvällsmaten i lördags...
Kan nog kalla det för Tapas,
hade fixat lite plockmat och där ibland fanns 
Vitlöksgratinerade musslor, mums!


 Gratinerade vitlöksmusslor :)

För dig som vill ha receptet, så kommer det här!

Ett nät blåmusslor
50-75 gr smör
ca 4 msk olivolja
3-4 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1/2 morot
1 knippe persilja
Italiensk salladskrydda
2 dl vit vin
ströbröd

Gör iordning smöret som du sedan ska lägga på musslorna

Ta fram smöret så att det blir mjukt. 
Blanda det med en msk olivolja
2-3 pressade vitlöksklyftor samt 
hackad persilja krydda med salladskryddan

Sätt ugnen på 225 grader

Skölj och rensa musslorna, kasta öppnade och trasiga musslor
De som stänger sig lever så var ej för snabb

Hacka moroten och löken fint och en vitlöksklyfta
Låt dessa fräsa i resten av olivoljan med persiljestjälkarna tills
löken är mjuk, får ej bli för mörk.

Häll på vinet, lägg i musslorna och rör om.
Lägg på lock och koka i ca 7-10 min, rör om efter en stund

Ta upp musslorna, släng de som inte öppnat sig 
Ta bort ena skalhalvan och lägg musslan i en ugnsfast form
Klicka över vitlökssmöret på musslorna
Strö på ströbröd, ej för mycket

Gratinera tills smöret smält och musslorna fått färg

Lycka till!



Nu förstår jag hur ungdomarna tänker....


Söndagen avslutades i skidbackens pulkabacke
tillammans med familjen Ö!


Här kommer M nedsusandes på snowracer


Två äldre herrar på väg upp...


För att sedan fara ner på madrasser i en himla fart!



Korvgrillning är alltid gott!



Känner att jag behöver röra på mig och har
en tid funderat på vattengymnastik!
Så förra måndagen startade en vattengympagrupp
och jag var en av deltagarna.
Känns väldigt bra!



2015:s crossförare i sin nya mundering.
Känner sig mycket nöjd!
Kan nog inte annat än hålla med,
snyggt ställ är det!

Det var väl ungefär det som hänt sen sist...

Ha nu en underbar torsdag!

"Att slåss mot troll, befria prinsessor och döda varulvar,
det är att leva"
                                                     August Strindberg

Carin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar