lördag 26 januari 2013

Lördag

Som alltid vaknar jag tidigt och går upp och småpysslar lite.

Idag hade jag lite att göra till mitt arbete. Att arbete som slöjdlärare är SÅ roligt och jag kan själv lägga det på den nivå jag vill. Min nivå känns ganska hög. Jag har höga krav på mig själv och vill att eleverna ska få ut det mesta av det de gör. Lära sig så mycket som möjligt om slöjdarbete helt enkelt! De ska inte bara ha ett bra färdigt resultat utan också kunna planera och genomföra det de ska göra.

Att redovisa sitt arbete med de alster som framställs går att göra på olika sätt, ett av dem är att göra bildspel. Så det är det jag har pysslat med under morgonen. De tar bilder, jag sätter samman allas bilder, de skriver texter till sin figur och jag skriver in dem i bildspelet. Nu är jag på bildinsättning så det blir mer arbete att räkna med.

Min stora hobby just nu är att virka blommiga mormorsrutor! Det är lätt att ta med och jag kan sitta vart jag vill. Frågade familjen om jag fick ta med min lilla virkkasse när vi skulle på bio i mellandagarna men, där tyckte de att det gick en gräns... Jag förstår inte varför! ;)

En liten bild på hur de kan komma att se ut!Frågan är bara, vad ska det bli?
Funderar på en liten bebisfilt... Till sommaren kan det vara lite gott att lägga över den lilla/lille något litet kanske. Poncho till en lite dam... Det finns säkert fler saker man kan göra.

Jag fortsätter väl att virka av det bomullsgarn som jag har kvar från en två-årströja som jag stickade förra året.

Nej nu får jag nog fortsätta virka så det blir några fler blommor för dessa räcker ju inte till varken det ena eller det andra.

Så, over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar