tisdag 29 januari 2013

Tiden rusar fram och vi hänger bara på

I helgen var jag och maken ute och tog oss en längdskidtur :)
Jag har inte åkt på några år men kände att det åter var dags!
Efteråt kände jag mig lite småtrött i kroppen men ingen träningsvärk....

I går, måndag, var känslan en helt annan. För varje steg jag tog kändes det
i ljumskarna att jag gjort något som jag inte brukar göra! Vet dock att detta
inte kommer vara bestående, som tur är!

 
 
 
Det har varit kallt och det gillar jag. Rimfrost på träd och buskar, visst är det härligt!
 
 
Jag har stickat på en kofta som nu ska klippas upp på framsidan så att det blir en kofta. Färgerna kändes inte som det var mina från början men allt eftersom jag stickat  på den så gillar jag dem mer och mer. Nu måste den bli klar snart, punkt slut.
 
Jag tycker om att ha projekt igång hela tiden men just att klippa i tröjan har tagit emot lite. Detta moment har jag gjort tidigare men känner mig ändå lite rädd.... Nu måste jag fatta mod och göra det bara!
 
Ett annat mindre arbete som legat och vilat sedan före jul är dessa vantar..... Det var bara tummarna som skulle göras klart... Nu är de klara! I helgen bestämdes att äldsta dottern ska ha dem, därför blev det lite bråttom att göra dem klara, innan vintern är slut.
 
 
Maken undrar om jag verkligen behöver fler vantar.... då jag började sticka ett par randiga! Nej kanske inte men garnet kan ju inte bara ligga där och vänta tills det är vinter igen, eller?!
 
 
 
Virkgarnet har tagit slut så för att fortsätta med virkningen så måste mer garn inhandlas....... Till helgen kanske :)
 
Oj,oj nu känns det som vintern skulle kunna ta slut när som helst, för just nu regnar det ute, BU!
 
Hoppas att det inte fryster på nu bara,
för då blir det väldigt glatt på Yttergården!!
 
;D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


lördag 26 januari 2013

Lördag

Som alltid vaknar jag tidigt och går upp och småpysslar lite.

Idag hade jag lite att göra till mitt arbete. Att arbete som slöjdlärare är SÅ roligt och jag kan själv lägga det på den nivå jag vill. Min nivå känns ganska hög. Jag har höga krav på mig själv och vill att eleverna ska få ut det mesta av det de gör. Lära sig så mycket som möjligt om slöjdarbete helt enkelt! De ska inte bara ha ett bra färdigt resultat utan också kunna planera och genomföra det de ska göra.

Att redovisa sitt arbete med de alster som framställs går att göra på olika sätt, ett av dem är att göra bildspel. Så det är det jag har pysslat med under morgonen. De tar bilder, jag sätter samman allas bilder, de skriver texter till sin figur och jag skriver in dem i bildspelet. Nu är jag på bildinsättning så det blir mer arbete att räkna med.

Min stora hobby just nu är att virka blommiga mormorsrutor! Det är lätt att ta med och jag kan sitta vart jag vill. Frågade familjen om jag fick ta med min lilla virkkasse när vi skulle på bio i mellandagarna men, där tyckte de att det gick en gräns... Jag förstår inte varför! ;)

En liten bild på hur de kan komma att se ut!



Frågan är bara, vad ska det bli?
Funderar på en liten bebisfilt... Till sommaren kan det vara lite gott att lägga över den lilla/lille något litet kanske. Poncho till en lite dam... Det finns säkert fler saker man kan göra.

Jag fortsätter väl att virka av det bomullsgarn som jag har kvar från en två-årströja som jag stickade förra året.

Nej nu får jag nog fortsätta virka så det blir några fler blommor för dessa räcker ju inte till varken det ena eller det andra.

Så, over and out!

lördag 12 januari 2013

Gott Nytt År!

Ja då har 2013 startat och arbetet har åter kommit igång efter ett par veckors jullov!

 

Jag har haft en del att pyssla med, sticke alltså, så snart är min kofta klar bilder kommer senare.
Julen gick som planerat startade hemma hos min bror och hans fru för att sedan avslutas hemma hos svärmor och svärfar. Lika trevligt att träffa släkten.
 
Har också hunnit träffa vänner och bekanta som vi inte träffat på ett tag vilket också är roligt. :)

Nyår blev väl kanske inte riktigt som vi tänkt oss då J skulle köra en endurotävling och körde omkull och bröt armen! Så vi båda satt från
kl. 14.00 - 22.00 på akuten och J blev inskriven på barnavdelningen för att sövas ner på nyårsdagen. Hemma väntade mannen och våra gäster i badtunnan på att vi skulle komma hem.
Så årets första dag satt vi på barnavdelningen, jag hade med sticket som tur var, och J kollade på tv. Kom dit kl 8.45 och åkte hem 21.30......
Är glad att sjukhusen finns och att vi fick komma men att det ska ta SÅ lång tid!

Nu ska jag strax fara i väg på möte inför årets SM-tävling i motocross!

Så Gott Nytt 2013 over and out